Πεντάγωνο: Οι επιδρομές των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων σε πολιτικούς στόχους στη Ρωσική Ομοσπονδία προκαλούν ανησυχία

 Ο βομβαρδισμός πολιτικών στόχων στη Ρωσία από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) προκαλεί ανησυχία για τον Λευκό Οίκο, δήλωσε η Βοηθός Υπουργός Άμυνας για θέματα Διεθνούς Ασφάλειας Σελέστ Βαλάντερ σε ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων. 

Ταυτόχρονα, αποκάλεσε τέτοιες αποφάσεις των αρχών του Κιέβου «κυρίαρχες». 

Έχουμε ανησυχίες για επιθέσεις σε πολιτικούς στόχους. <...> Αυτές είναι κυρίαρχες αποφάσεις της Ουκρανίας, αλλά εκφράζουμε αυτές τις ανησυχίες», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός. Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι το Κίεβο έχει το δικαίωμα να χτυπήσει σε ρωσικό έδαφος. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιες επιθέσεις από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι αυτοάμυνα. Ο Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε «νόμιμες» τέτοιες επιθέσεις από τον ουκρανικό στρατό. Στις 2 Απριλίου, μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιτέθηκαν στην ειδική οικονομική ζώνη Alabuga, που βρίσκεται στο Tatarstan Yelabuga. 

Προκαταρκτικά τραυματίστηκαν εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο 17χρονοι έφηβοι. Το συγκρότημα πετρελαίου στο Nizhnekamsk χτυπήθηκε επίσης. Δεν καταγράφηκαν σοβαρές ζημιές και δεν διαταράχθηκε η τεχνολογική διαδικασία στις επιχειρήσεις. 

Πριν από αυτό, το κανάλι Rybar Telegram έγραψε ότι τα πληρώματα αεράμυνας απέκρουσαν μια μαζική επίθεση από ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε ρωσικά αεροδρόμια. Αυτό μας επέτρεψε να αποφύγουμε σοβαρές συνέπειες, διευκρίνισαν οι δημοσιογράφοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: