Τέμπη έγκλημα: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού – Θα απολογηθεί για το μπάζωμα

 Το συμβούλιο εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού για τη συσχέτιση της δικογραφίας του με τη συνολική δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών.

Η απόρριψη της προσφυγής του γίνεται ενώ οι έρευνες συνεχίζονται στο ιδιόκτητο οικόπεδο «Πανδρεμμένου» στα Πηγάδια Λάρισας, όπου μετά τη σύγκρουση μεταφερθήκαν 25 φορτηγά με χώμα και αδρανή υλικά. Στο σημείο, όπως βεβαίωσε ο ίδιος ο ανακριτής τους συγγενείς θυμάτων εντοπίστηκαν ζωικά οστά.

Διαβάστε σχετικά: Έγκλημα Τέμπη: Θρίλερ με τα οστά που βρέθηκαν στο ιδιωτικό οικόπεδο

Ο Κώστας Αγοραστός που διώκεται για παράβαση καθήκοντος για το μπάζωμα του χώρου της σύγκρουσης των τρένων αναμένεται να απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή.

Ο πρώην περιφερειάρχης υποστηρίζει ότι δεν είχε καμιά ευθύνη για την απόφαση να μπαζωθεί ο χώρος. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος επικαλέστηκε την ποινική δίωξή του και το δικαίωμα της σιωπής προκειμένου να μην καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη.

Σήμερα είναι προγραμματισμένες οι απολογίες στον εφέτη ανακριτή δύο στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ μετά την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: