Καταπέλτης ήταν την Τρίτη ο εισαγγελέας της έδρας, Σπύρος Παππάς, για την «παρέα» του ΚΕΕΛΠΝΟ και τις παράνομες προσλήψεις επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.
Μετά την αγόρευσή του, πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων: του πολιτευτή της ΝΔ, Σταμάτη Πουλή, προσωπικού φίλου του υπουργού Υγείας και συνεργάτη του, της σύζυγου του, Ανδρονίκης Θεοφιλάτου, της πρώην οικονομικής διευθύντριας του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνης Πολύζου, και του πρώην διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρου Παπαδημητρίου.
Η ζοφερή αυτή υπόθεση έφτασε στην Δικαιοσύνη κατόπιν αναμόχλευσης και ενεργειών του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, και εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας από τον Ιανουάριο.
Η εισαγγελική πρόταση αφορά στις κατηγορίες για κατά περίπτωση κακουργηματικές πράξεις της απιστίας κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή πράξη άνω των 120.000 ευρώ και της συνέργειας στην ως άνω πράξη.
Σύμφωνα με τον Σπύρο Παππά, το ΚΕΕΛΠΝΟ «επιβαρύνθηκε» από τις επίδικες προσλήψεις και «από την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι την περίοδο εκείνη υπήρχαν ζητήματα δημόσιας Υγείας. Οι προσλήψεις αυτές δεν κάλυψαν στο σύνολό τους ανάγκες δημόσιας Υγείας και δεν υπήρχε αναγκαιότητα πρόσληψης».
Ο εισαγγελέας ανέφερε σχετικά περιπτώσεις από τις 22 προσλήψεις, όπως εκείνοι που προσελήφθησαν στο γραφείο Τύπου του υπουργού Υγείας (τότε Άδωνις Γεωργιάδης), στο τηλεφωνικό κέντρο του υπουργείου, κ.λπ.
Ο εισαγγελέας Εφετών αναγνώρισε ότι «σε έκτακτες περιπτώσεις επιτρέπονται γρήγορες προσλήψεις». Ωστόσο, όπως είπε, όλες «οι προσλήψεις θα έπρεπε να γίνονται βάσει εσωτερικού κανονισμού» ενώ «εάν αφορούν σε προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, θα έπρεπε να υλοποιούνται με συμβάσεις έργου ώστε να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».
Αναφερόμενος στον τότε διευθυντή του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρο Παπαδημητρίου, ο κ. Παππάς υπερτόνισε: «Υπέγραψε τις μισθοδοτικές καταστάσεις των 22 εξωτερικών συνεργατών γνωρίζοντας ότι προσλήφθηκαν παρανόμως και δεν κάλυπταν αναγκαίες ανάγκες». Από τις προσλήψεις αυτές ο εισαγγελέας εξαίρεσε ορισμένες που αφορούσαν σε προσλήψεις γιατρών σε διάφορα νοσοκομεία λέγοντας ότι «ακόμη και σήμερα κανένας γιατρός δεν είναι περιττός στο ΕΣΥ».
Τέλος, υπογράμμισε ότι ουδέποτε εισηγήθηκε στο ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ «την αναγκαιότητα πρόσληψης προσωπικού».
Για τους άλλους τρεις κατηγορουμένους ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή τους για το αδίκημα της συνέργειας στην απιστία σε βαθμό κακουργήματος προσδιορίζοντας την ζημία στο ποσό των 188.000 ευρώ.
Δείτε επίσης:
- Ο υπόδικος Πουλής συντονιστής του Ταμείου Ανάκαμψης
- Πολάκης: Να γιατί αποσύρθηκε ο ΕΟΔΥ από παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη του ΚΕΕΛΠΝΟ!
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η ζημία του ΚΕΕΛΠΝΟ ανήλθε σε 251.629 ευρώ. Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε ότι περί τα 63.000 ευρώ αφορούσαν σε προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, και επομένως δεν υπήρξε ζημία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου