Πολλές φορές για να αυξηθεί το κέρδος ή ακόμη και από άγνοια χρησιμοποιούνται τοξικά μέρη του φυτού, πρόσθεσε αναφερόμενη στην πόσιμη αλόη. Δυστυχώς τα συμπληρώματα δεν δοκιμάζονται κλινικά όπως τα φάρμακα κι επομένως δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι μαζί με το ζελέ της αλόης δεν περιέχεται και χυμός από την φλούδα, ανέφερε.
Η καθηγήτρια πρόσθεσε ότι πρόκειται για δοσεξαρτώμενα προϊόν και υπενθύμισε ότι το ζελέ της αλόης έχει αντιβακτηριακή – αντιφλεγμονώδη δράση και άλλες καλλυντικές και θεραπευτικές ιδιότητες.
«Παράθυρο ασφαλείας» για την ασπαρτάμη
Η Χρύσα Σαρδέλη εξήγησε επίσης ότι δεν είναι η ασπαρτάμη αλλά κάποιοι μεταβολίτες της που ενέχουν κινδύνος για καρκίνο και τόνισε ότι το τεχνητό γλυκαντικό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από εγκύους, παιδιά και παχύσαρκους.
«Καθησυχαστική» είναι η πληροφορία ότι ένας άνθρωπος 70 κιλών πρέπει να καταναλώνει 2,5 κιλά ασπαρτάμης την ημέρα για να κριθεί ότι κινδυνεύει από καρκίνο. Η μακροχρόνια και σε μεγάλες ποσότητες χρήση της ασπαρτάμης θεωρείται βλαπτική, σύμφωνα με την καθηγήτρια.
Πηγή: ΕΡΤ -Εκπομπή «Συνδέσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου